Någonting som stör mig (varje jävla år) är att folk inte sätter på sig reflexer. Varken "duktiga" cyklister eller vanliga fotgångare. VAD är det för fel på er? Vill ni bli påkörda? 
2 gånger har jag varit nära på att köra på cyklister för att dom har synats dligt i mörkret. 
Dom har en liten röd lampa bak och ett litet sketet cykellyse fram. TROR NI ATT NI SYNS? Nej, ta på er reflexväster förtusan. Det syns så mycket bättre!! 100 ggr bättre. DET KAN RÄDDA ERAT LIV! 
Ja, nu är jag bitter men det är bara för att jag har varit nära 2 gånger att köra på cyklister. 

Jaja, nu har jag fått sagt det. Hoppas någon läser och inser att reflex är bra. 

Kommentera inlägget? Tryck här »

AlgGutten har 10% rabatt på deras hundfoder hela November-månad!
För att få rabatten så får ni ange koden: November18

Ni kan gå in på deras sida - KLICKA HÄR - så kommer ni direkt till webshopen. 

- Svensktillverkat kvalitetsfoder ✔
- Inga färgämnen ✔
- Inga konserveringsmedel ✔
- Naturliga råvaror ✔

Kommentera inlägget? Tryck här »

Ni har väl inte missat vårat instagram konto? @saraleppanen
Där uppdaterat vi mycket mer än vad vi gör här. Såklart uppdateras det här också, men det är mer bilder etc. på instagram. Så ta och följ oss och våra äventyr! :D 

Kommentera inlägget? Tryck här »
Igår blev det älgjakt. Har inte jagat sen älgjaktsveckan. Men det blir så ibland när man har många andra intressen som ska hållas igång med ;p 

Och nästa gång blir inte förens om 3 helger igen. För till helgen blir det 30års kalas (sambon fyller 30, inte jag...). Och helgen efter det åker jag och Ginnis till Norge på Dogs4all. Det ska bli riktigt skoj! 

Här kommer en liten filmsnutt ifrån i gårdagens jakt.. 
Kommentera inlägget? Tryck här »
Jag måste få skryta lite om tjejerna mat som dom äter idag. De äter mat ifrån AlgGutten. Bra magar, bra avföring, bra pälskvalité, bra klor. Har ni hört talas om Algguttens Hundmat? Inte? 
BESÖK DOM PÅ DERAS SIDA  - KLICKA HÄR - 

En text kopierat ifrån deras sida: "Vi är världsledande (och just nu ensamma) i branschen med MINST 100% klimatkompensering på våra produkter . Vi hoppas fler snart förstår hur viktigt klimatarbetet är för oss alla". 
Dom har ett så sjukt bra miljötänk. Och dom ger så otroligt bra service..  

Jag är stolt att få ingå i "Team AlgGutten". <3
Kommentera inlägget? Tryck här »

När man har mycket att göra på sin lediga tid så hinner man inte med allting som man vill göra. Som i detta fall så blev bloggen lidande. 

Men vad har hänt sen lydnadstävlingen i September då? 
Jo, jag har börjat jobbat ständigt natt. Det är faktist helt okej, än så länge. Kanske tycker något helt annat om några månader?! ;) 

Ginnis är anmäld till (nästan) alla utställningar som vi ska på i höst/vinter. 
Vimsa ska också självklart få tävla, men hon får tävla i lydnad och viltspår istället.
Det är mer hennes grej ♥ 

Men i höst/vinter ska vi till: 
28 Oktober - SSRK Mjölby 
16-17 November - Dogs4all (Lilleström, Norge)
8 December - Stockholms Hundmässa
5-6 Januari - Göteborg, MyDog 

Ses vi på någon av tävlingarna? =D 

Jag fyllde år dagen före älgjaktsveckan.  Hela 28 år, det ni. Börjar inse att jag snart är gammal.. Men livet blir vad man gör det till, eller hur? ;) 
Sen har det varit älgjakt också. I en heeeel vecka. Ginnis och jag har bott i Hällefors hela den veckan. Blivit bortskämda med mat och sovplats. 
Kommer lägga ut lite bilder ifrån älgjakten här nedan så ni som inte vill se får väl blunda! :) 
Hade med min kusin Elza som självklart följde med den dagen som var segast av dom alla och hon självklart lyckades somna på passet ;D 
Sen så har jag börjat jobba igen. Så det har inte hänt så jätte mycket spännande saker i våra liv, men vi har mycket på gång nu. Det kommer bli så rolig vinter :) 
Dom helgerna som jag inte har något med hundarna så kommer jag förmodligen jaga. Vila gör man när man dör, inte sant?
Det blir lite svårare att komma ut och jaga också nu när jag har flyttat ifrån Hällefors. Det är långt nu ut jaktmarkerna. ;p  

För att ha mer updates så följ oss på instagram - @saraleppanen.
Där så kommer det upp bilder och texter mycket oftare än vad det gör här =) BLUNDA NU NI SOM INTE VILL SE DÖDA DJUR! :)

 

Kommentera inlägget? Tryck här »

Det blev dålig kvalité, men ni ser ändå ;p

Här är en video ifrån våran startklass i Filipstad BK.
Inkallningsmomentet så vad jag otydlig, så det tar jag på mig.
Apporteringen, jaa.. Den är svår den för en apporterande ras ;p

Tack till min kusin Ebbah som filmade!

Kommentera inlägget? Tryck här »

Vi gjorde det igen! 
Vi blev uppflyttade återigen. 168,5 poäng. Det trodde jag faktist inte! ;P
Tänka sig att bara den dära apporten ska vara så svårt för en apporterande ras...!! ;P 

Jag och Vimsa har inte fått till alla moment i klass 1 ännu. Lite därför vi gör en klass som vi vet att vi kan, och som vi vet att vi KAN förbättra! 

Vi anmälde Startklass mest för att se det som en träning, och skulle vi bli uppflyttade så var det ett plus i kanten.. Sist vi tävlade så hade vi en sådan good-feeling, och det var den feelingen som jag ville kolla om vi hade igen på en tävling. Feeling fanns det allt, men jag hade en liten fröken som tjyyyvade i vissa moment. Lite för laddad, men hon höll ihop och gjorde det hon skulle. Så nu är vi självklart sugna på en till startklasstävling.. ;) Vi är ju 1 tävling ifrån att få ett LD Startklass. ;D 

Kommentera inlägget? Tryck här »

I helgen var jag "gubbfri". M åkte upp till Ockelbo med Ginnis medans jag och Vimsa var kvar hemma. Det var passröjar dag, samt lydnadstävling. 
I Lördags sköt ja upp för blyprovet. Tyckte det gick riktigt bra faktist. Jag är faktist inte så dålig på att skjuta ändå ;) 

Efter skjutningen så tog jag med mig morfar och min kusin Ebbah. Vi åkte till "mina" pass och fixade iordning dom. Snitslade, kollade skjutriktningar osv. Iår så gjorde jag det extra bra eftersom jag hade fuskat med det förra året. Oooops... 

Ajja, nu är dom gjorda iallafall och jag känner mig riktigt nöjd. Älgmärket blev guld iår, blyprovet är klart, passen är klara, mina kläder har jag gått igenom (ups, dom har minskat ngt i sommar.....!!), mina känger är ok (har även beställt ett par extra).. Ja, jag är nog faktist redo för älgjakten iår också. 19 dagar kvar nu. 

Kommentera inlägget? Tryck här »

Min mysfröken har jag då INTE glömt bort. 
Vi håller på och tränar inför klass 1. Men jag får inte till "rutan".. Så jag har lite att "pula" med för att jag ska få till det. Ett av mina mål är att starta i klass 1 innan året är slut, så det är bara att träna på. 

På Söndag ska vi tävla i startklassen igen, ja ni läste rätt igen. Vi blev uppflyttade i Mars ifrån startklassen till klass 1, men eftersom vi hade en sådan good feeling that day så tänkte jag att vi ska fortsätta ha den feelingen på tävlingarna. 173p. Det finns alltid något att förbättra. ;) Det är en stor skillnad på träning och tävling. Speciellt på mig som förare, jag är säkert nervös som jag inte känner att jag är alla gånger. Men det märker ju hunden av direkt. Och klarar vi oss med uppflyttningspoäng igen så är det bara ett plus! Och såklart är ju ett steg närmare LD titeln! ;) 

Kommentera inlägget? Tryck här »

Följ oss på

Arkiv

annonser