Vilket foder!? Klimatkompenserat!  

I 2 års tid har vi ätit denna Hundmat.
Vi är faktist riktigt nöjda, och stolta att även våra hundar kan vara en del av miljötänket. 
Har haft 2 löptikar här hemma "(samtidigt) och ingen av dom har fällt speciellt mycket. De har fått haft kvar sin päls under löp. Medans Ginnis päls efter hennes löp nr 2 börjar växa mer och mer. Som ni ser på bilden på föregående inlägget så är hon ganska fluffig och har lagt på sig. Trampdynorna är riktigt fina på dom båda, och avföringen är fast och fin. Och dom gör inte stora "elefanthögar". 


Men varför alger kanske ni undrar? 
Jo, det är så att havsalger innehåller alla kända former av mineraler och spårämnen, ett tjugotal olika aminosyror, riklig mängd av omega-3 fettsyror samt alla vitaminer i sin naturliga balans. 

Algerna i fodret bidrar till:
• blankare päls, minskad fällning
• ökad pigmentering
• förbättrar immunförsvaret
• stärker benstomme, senor, leder, tänder och klor
• ger en allmänt friskare hund!

Alger används dessutom ofta vid bristsymptom hos hund som t.ex. dålig pigmentering, pälsproblem, klåda och eksem. Många vittnar också om en positiv inverkan för hundens munhygien.

Vad är klimatkompensering? 
Klimatkompensation är ett sätt att ta ansvar för de koldioxidutsläpp som dom själva orsakar. 
Att tillverka och transportera varor, speciellt framställningen av animaliska produkter som t ex hund och kattfoder, medför höga koldioxidutsläpp.
När AlgGutten klimatkompenserar så betalar dom för mängden koldioxid som deras produkt har orsakat i HELA tillverkningskedjan, redan från äggkläckning och utsäde. Pengarna investeras i projekt som minskar lika stor mängd koldioxid dom har orsakat – så att summan blir noll (och ofta- ännu bättre- negativ, eftersom vi klimatkompenserar för MER än 100% av våra produkter). 
Att reducera utsläppen görs alltså genom att hjälpa någon annan att minska sina utsläpp, så planetens totala utsläpp minskar. 
Klimatkompensation sker därför oftast genom olika klimatprojekt i utvecklingsländer såsom energieffektivisering, satsning på förnybar energi, trädplantering och bevarande av skog.
För att AlgGutten ska kunna vara säkra på att dom faktiskt åstadkommer klimatnytta när vi klimatkompenserar, så är klimatprojekten är certifierade. Projekten är både certifierade av FN och har Gold Standard-certifiering (som bland annat WWF och Greenpeace ligger bakom).

Just nu är det här deras senaste projekt:
https://www.goclimateneutral.org/blog/investment-in-nanyang-danjiang-river-solar-cooker-project/ 

SÅÅÅÅÅÅÅ....... Har ni inte testat fodret, så göööööör det! :D 


Källa: https://algguttens-hundmat.quickbutik.com/front-page/foder

Kommentera här:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln