Ett klimatsmart foder! 
Ja, ni kanske undrar varför det är alger i fodret? Jo, det ska jag berätta för er ;) 
I havsalgerna innehåller alla kända former av mineraler och spårämnen, ett tjugotal olika aminosyror, riklig mängd av omega-3 fettsyror samt alla vitaminer i sin naturliga balans. 
Alger används ofta som tillskott vid bristsymptom hos hund som t.ex. dålig pigmentering, pälsproblem, klåda och eksem. Många vittnar om en positiv inverkan för hundens munhygien.
 

Algerna i fodret bidrar till:
• förbättrar immunförsvaret
• stärker benstomme, senor, leder, tänder och klor
• ökad pigmentering
• blankare päls, minskad fällning
• ger en allmänt friskare hund!Vad gör algen nyttig?
- Alger är känt som ett hälsosamt livsmedel, och det finns många faktorer som gör den till en av naturens nyttigaste växter. 
- Ungefär 60 % av alger utgörs av protein, med alla essentiella aminosyror som vi behöver. Alger har även ett högt innehåll av klorofyll, det som färgar växten grön. Klorofyll behövs för växternas fotosyntes och kan liknas vid dess blod. Klorofyll ett näringsrikt ämne med antioxidativ verkan och gynnsamt för tarmfloran.
- Alger är rika på vitaminer och mineraler, bland annat vitamin B12 och järn som bidrar till minskad trötthet och utmattning. Båda två har stor betydelse för blodbildningen. Alger innehåller även magnesium som inverkar på nerv- och muskelfunktion där det bidrar till musklernas förmåga till avslappning. Det finns även gott om koppar, vitamin C och vitamin E som alla fungerar som antioxidanter och skyddar våra celler från att brytas ned av fria radikaler.
- Hälsosamma fettsyror finns det gott om i alger, främst omega-3. Omega-3 har positiv effekt på hjärta och kärl och hjälper till att hålla blodtrycket på en hälsosam nivå.  Hundarna har ätit AlgGutten sen April 2018 och vi är så nöjda. Bra päls, bra klor, bra avföring och dom håller bra i hull. Och jaaa, ibland kanske det kan bli lite för mycket av det goda ;) 
Min äldsta tik har blivit lite som skalman med matklockan. Närmar sig klockan 18:00 (som är deras mattid på kvällen) så märker vi det väääldigt snabbt. Hon står och trampar och väntar på MAT! Kan det vara för att det är så gott? ;p Vi är så stolta att vara med i TEAM ALGGUTTEN!

AlgGuttens Hundmat:
• Svenskproducerat
• Råvaror av högsta kvalitet
• Inga stora lager som ger nytillverkat smakrikt foder
• Inga färgämnen eller konserveringsmedel

AlgGuttens Hundmat är VÄRLDENS FÖRSTA, och hittills enda, hundfoderföretag med klimatpositivt hundfoder. Låt din hund vara med och påverka miljön, ge din hund klimatsmart foder! :D
 

​AlgGutten är inte bara ett foder. Det är en livsstil. 

Kommentera här:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln