Oktobermånad hann att passera

Men vad har hänt då?
Alltså, vadfan. Till och med Oktober månad hann att passera innan jag tog tummen ur... 

I Oktober månad så hände det 2 saker. 
För det första så fyllde jag (27...:!) år och för det andra så var det den viktigaste veckan på hela året: Älgjakten såklart. Hela veckan va som lika roligt som vanligt. 
För 2 år sen (2015) så fick jag skjuta en kalv. På 5:e dagen på älgjaktsveckan. Min första älg. 
Och iår fick jag äran att skjuta en ko på dag nummer 5 på älgjaktsveckan (fast det var fredag den 13:e). 
Och jag hade oturen att åka på en förkylning såklart ifrån dag 1, och sedan feber på det. Men jag tog mig upp på mornarna, tryckte i mig alvedon och nässpray så klarade jag mig igenom dagarna också. 
Men den dagen jag fick skjuta så tänkte jag att här kommer det ingen älg, fick ett halvskapligt väggpass. Jag snörvlade, harklade och va inte speciellt tyst. Men VIPS så började hunden att skälla i skogen framför mig. Och inom en liten stund så kom det upp en ensam ko, precis i lagomt avstånd för att trycka av. PANG! 
Och jag funderade på varför kon inte föll.. "Och nej, nu kommer vi säkert få göra eftersök på den där", tänkte jag för mig själv. Men det tog inte många sekunder förens hunden började skälla 25 meter in i skogen (väldigt snårig skog!) bakom mig. Jag ropade på jaktledaren och sa att hunden är bakom mig och att jag går in och tittar ifall jag måste trycka av ett skott till eller inte. Men det behövde jag inte som tur var. Hon hade lagt sig, och hunden (Kuling) skällde bara för att visa vart kon var. För när jag kom fram så sprang han vidare. Det kändes precis som att "kolla, här ligger älgen". 

Så ja.. Gissa om jag var mallig resten av dagen! ;) 

Sen på helgen hade jag med mig min kuson Ebbah. Och hon satt på uppsikts-jakt med mig. Men lika kul för det hade vi. En helt underbar vecka, som vanligt! =)

Fler bilder ifrån älgjakten finner ni på instagram (@saraleppanen) för er som är intresserade. 

Kommentera här:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln