SSRK UNGDOMS SM 2017

Bättre sent än aldrig? ;)

SSRK Ungdoms SM är en helg att minnas. 
Ni anar inte hur mycket vi i FRK Ungdomsgruppen Andre, Tilde, jag och Victoria har slitit hårstrån och krånglat med folk för att få ihop det. För er som vill veta så finns resultat och bilder på Facebook. Men gud så kul vi hade! Tack brudar, vi lyckades!!!! <3 

En liten resumé ifrån helgen:
"Den 26 augusti gick SSRK Ungdoms SM av stapeln på Gesta Gård utanför Strängnäs. Detta år arrangerades Ungdoms SM av FRK´s ungdomsgrupp.
22 hundar kom till start tio flattar, sju labradorer, två golden och en tollare. Spaniels lyste tyvärr med sin frånvaro men vi hoppas att till kommande år finns även de med bland deltagarna. Uppskattade domare under dagen var Catarina Tillius, Ralf Falkeland, Peter Flink och Kurt Idulv.

Totalt kom 22 hundar med 20 olika förare till start. De startande bestod av en härlig blandning med ungdomar från Ystad i Söder till Skellefteå i Norr med yngsta debuterande deltagaren på 9 år till mer erfarna deltagare upp till 25 år. Tävlingen genomfördes som ett WT och tävlande fanns i alla tre klasserna, nkl, ökl och ekl. Grundomgången bestod av 5 stycken rutor med olika uppgifter för ekipagen att lösa. Markerna för tävlingen var mycket trevligt belägna med både öppna ytor och skog nära tillhands samt goda möjligheter för publiken att titta på. Två av rutorna var planerade för arbete i lite tätare skog och de tre sista i öppnare terräng. Efter avslutad grundomgång var det dags för lunchpaus för både domare, funktionärer och deltagare. I skogsläntan mellan de olika rutorna bjöds det då på grillade hamburgarna den för dagen strålande solen.

Sedan var det dags att i en final utse årets ungdomsmästare. Till finalen gick totalt 6 ekipage, två från varje klass. Dessa var de ekipage från varje klass som hade högst totala poäng utan att ha 0: at på någon ruta. Till final från nybörjarklass gick Alice Boivie med labradoren Icefyre Renettles Kettricken och Kristin Hellberg med flatten Micawbers My Cool Gambling Yatzy. Från öppenklass gick Victoria Ekenberg med flatten Quills Time Will Tell och Cajsa Söder med labradoren Huntrets Mynta till final. Slutligen från elitklass till final gick Anna Gyllhamn med labradoren Thorsvi Kinivie och Wilma Steen med sin golden Kopparhult´s Poker.
Efter en spännande och lärorik final så kunde sedan 2017 års ungdomsmästare koras. Vinnare blev labrador retrievern Icefyre Renettles Kettricken “Lyra” tillsammans med matte Alice Boivie.

Vi i FRK´s ungdomsgrupp vill passa på att tacka alla våra domare, sponsorer och funktionärer, utan er hade det inte blivit något USM!!
"


VILKEN GRYM HELG!!!!! =D 

Såhär trött var Maya på kvällen. Och vi var inte ens med och tävla.. Vi skötte mark-servicen! :D <3 

Kommentera här:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln