Ett bajsigt inlägg! 

Bajsigt inlägg! ;D 
Hela helgen har BÅDA hundarna haft diarré. BÅDA! De har väckt oss olika tider på mornar och nätter.
Vimsa har haft känslig mage länge, men Maya har väldigt sällan dålig mage. Visst har hon ätit något konstigt så självklart blir hon sämre  i magen. Men det brukar bara hålla i i någon dag. Inte en hel helg. De har bara diarré just nu. Vimsa kräktes en gång i fredagsmorse. Men det var masa gräs som kom upp (inte undra på så mycket gräs som dom äter). Annars är det bara diarré.

Läste lite på Agria sida: 
"Olika sorters diarré hos hund
Diarréer kan vara både akuta eller kroniska och det är också skillnad på tunntarmsdiarré och tjocktarmsdiarré. Om hunden drabbas av en tunntarmsdiarré bajsar den stora mängder lös vätska.
– Kommer det mycket mörkt blod när hunden bajsar är det allvarligt och du bör söka veterinärhjälp omgående, säger Caroline.
I tunntarmen tas näring, vätska och vitaminer upp och dessutom sitter 65 procent av hundens immunförsvar där.
– Allt som passerar tunntarmen kan därför ge reaktioner på immunförsvaret, förklarar Caroline.

Diarré i tjocktarmen
Har hunden däremot en tjocktarmsdiarré bajsar den oftare och avföringen minskar konstant samtidigt som den blir lösare. Bajset kan också vara slemmigt.
– Irritation och småsår i tarmen kan ge upphov till en liten ljusare blödning men det är inte farligt.
Ibland kan tjocktarmsdiarré dämpas av lite extra fibrer i kosten medan andra gånger så fungerar en mer lättsmält kost bättre.
– Där får hundägaren helt enkelt testa sig fram, förklarar Caroline
."

Tycker det stämmer in med diarré i tjocktarmen. Så nu ger jag ett foder (till Maya som har värst diarré) som ska vara bra för magens mikroflora. Bara att hålla tummar nu. 
Sen har jag hört att det är några fler i kvarteret som har hundar med dåliga magar. Hmm.. 
Maya till och med ratade sin mat!!! Och det är något som hon endast har gjort en gång i sitt liv.
Äter hon inte så är det antingen fel på maten, eller fel på henne. Men denna gång var det maten, för hon åt med stor aptit när jag tog hem ett annat foder och gav henne.

Båda har fått standardt mild i snart 3 månader.  Och jag tycker inte att det funkar på någon av hundarna. Det är bra mat, och det är prisvärt! Tycker att fisningen är mycket mindre (som tur är!). Men får kika på fler fodersorter, och se om något passar tjejerna. 
Och ja, fortsätter det längre så ska vi ta kontakt med vetten. Men ibland gäller det att ha lite is i magen. För dom kan ha ätit något olämligt, eller så är det något som går i kvarteret? Vet inte än. 
Så jag hoppas att detta bara är något tillfälligt för dom båda. För dåliga magar är inte kul! :( 


Har ni några tips vad man gör åt dåliga magar? Dela gärna med er. 

Kommentera här:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln