Lydnadsträning och lite bilder samt kritik

Igår var vi på klubben och körde igenom momenten inför Startklassen i lydnad. Och det kändes skit bra!
Hon var med på alla grenar.
Men hon tycker att det är lite svårt för "sittande under marsch". Då ska hund och förare gå ca 10 meter, sen säger tävlingsledaren "verkställ/kommendera" och då ska föraren sätta hunden och föraren ska gå runt hunden på ca 50 cm. Och man ser Vimsa tycker att det är jätte konstigt att jag ska gå bakom, för det är något som vin inte har gjort förut.... ;p Men hon sitter still!
Det vi har att träna på är apporten. Det står såhär i regelboken: "Tävlingsledaren beordrar föraren att lämna hunden i sittande ställning, varefter föraren beordras lägga ut apportbocken ca 5 meter framför hunden och fortsätter ytterligare ca 8 meter tills tävlingsledaren ger order om helt om halt. Innan föraren lämnar hunden får ett ”stanna kvar” kommando användas.  Därefter beordras föraren att kommendera hunden att hämta och sedan avlämna apport. Föraren väljer själv om avlämnandet sker framifrån eller vid sidan. Hunden ska inta sittande vid avlämnandet. Föraren ska kunna ta emot apport utan att flytta fötterna. Detsamma gäller om hunden släpper/tappar föremålet på marken innan avlämnandet."

Vimsa tar apporten, men i avlämningen så släpper hon lite för snabbt. Och det problemet har vi alltid haft. Hon vill INTE ha ngt sådant i munnen. Knappt dummies, och ja.. Hon ska vara en apportör..! ;)
Gosedjur funkar att bära på.

Så det har vi att träna på, att hon ska hålla fast föremålet en stund tills jag säger till. Men det hinner vi fixa till, så det blir nog en tävling snart! ;)


Men innan jag avslutar detta inlägg så höll jag på att glömma; att det finns nya bilder, en ny film på galleriet och kritiken ifrån Norrköping på Vimsas sida. ;D Vi hörs!

Kommentera här:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln