Detta med hundmat

Att man aldrig kan hitta det perfekta fodret. Tycker jag snart har provat allt ungefär. Vi körde Priimas färskfoder bra länge, och det funkade hon på. Men har tröttnat lite på kladdet bl a. Sen andra orsaker. Men hittar vi verkligen ingenting annat som funkar så får vi börja med färskfoder igen.
 Jag skrev för 2 månader sen att vi har börjat med RC digestive care maten på Vimsa (och Maya). Och det funkade väldigt bra, hon blev snabbt bra i magen. Men nu när vi har kört på RC maten i 2 dryga månader så börjar vi se att Vimsa är tillbaka till att det ska låta i magen, mycket fisar (ifrån båda) och att Vimsa inte är lika fast i sin avföring. Hon spyr inte. Eller jo, har hon ätit något dumt så självklart. Jag som hade hoppats på att vi hade hittat "våran" mat. Men tydligen inte..... :/
Maya klarar vilken mat som helst i stort sett. Det är mest Vimsas mage som inte funkar med allt.
 Hela veckan så har jag googlat på en bra mat som ska passa för hundar med känsliga magar. Dom jag tyckte var mest intressanta var Acana, Orijen och Brit Care.  Jag övervägde fodren om vilken som skulle passa bäst för känslig mage.
Så med mycket fundering och uträkningar så tror jag att det får bli ACANAs Grass-Fed Lamb, för den ska vara för känsliga magar. Och spannmålsfritt dessutom. Bara att hoppas på att denna funkar bättre.
Brit Care har vi testat på förut, och det funkade skapligt. Kanske får testa den igen maten Acanas inte funkar?  
Maya kan typ äta allt. Så vi får gå efter Vimsas mage helt enkelt! ;)

Men ni som har hundar med känsliga magar, vad ger ni era hundar?
Kom gärna med bättre tips om ni har.

Kommentera här:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln