Dag 9 – Hur valde du kennel?

Maya hittade vi på blocket hos kenneln Gunways. Och där ville vi bara ha en hund som sällskap. Men efter att ha gått några kurser på våran brukshundklubb så insåg jag vad KUL det är att träna hund. Varför hade jag inte hittat det här tidigare? =D
Valet av min första hund kunde inte ha blivit bättre! Maya är verkligen världens bästa och snällaste, alla borde ha en Maya i sitt liv! ♥ 
 
Vimsa blev det såhär: Jag letade igenom hela Flatcoated Retrievers hemsida (www.frk.nu) för att hitta "min" kennel. Tror jag håll på i flera veckor och letade, tittade i avelsdatan hur det såg ut bakom på vissa hundar och etc. Men till slut så fick jag tipset om kenneln Ghostrider's. Jag visste att pappan till valparna va otroligt snygg och väldigt populär i utställningsringarna.
Och mamman läste jag vidare om och såg att hon hade lämnat fina avkommor förut.  Mingla (tiken) är en väldigt bra arbetsglad tjej och otroligt  lättlärd. Hon "går som tåget" i skogen och är väldigt spårnoga. Hon har även fått prova på räddningssök och enligt Caroline (uppfödaren) så är hon ett väldigt vettigt ämne i den utbildningen. 
Och det gjorde mig intresserad att ta en valp ifrån den kombon, och så blev det.
Och den 18 Januari 2013 föddes min Vimsa. Min flamsiga Vimsa! ♥ 

Här är listan som jag följer: 

Dag 1 – Berätta om din hundras - läs.
Dag 2 – Varför har du hund?
Dag 3 – Andra husdjur
Dag 4 – Renras eller blandras?
Dag 5 – Hundsport/er du tränar?
Dag 6 – Vad har hundar tävlat i?
Dag 7 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 8 – Förebilder inom hund
Dag 9 – Hur valde du kennel?
Dag 10 – En ras du skulle vilja ha
Dag 11 – En ras du inte vill ha
Dag 12 – Det här älskar hundarna
Dag 13 – Det här tycker inte hundarna om
Dag 14 – Visa en rolig bild på  hundarna
Dag 15 – Favoritminne med hundarna
Dag 16 – Tik eller hane?

Dag 17 – Mål för 2017

Kommentera här:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln