Vintertips!

Nu är återigen snön här, och jag hoppas att den stannar ett tag.
Här kommer det lite vintertips som jag hittade på Royal Canins sida som jag tyckte var väldigt bra. Så jag delar med mig av det jag tyckte var bra.


Kalla bilar.
Det är inte bara på sommaren du måste tänka på temperaturen i bilen när du lämnar hunden. Om temperaturen kan sjunka till -5°C i bilen får du inte lämna hunden utan tillsyn. Tänk på att ha ett hundtäcke på hunden eller värmande underlag i bilen när det är kallt.

Salta tassar
Hundar som går på vägar som saltats mot halka kan få plågsamma sprickor i tassarnas trampdynor. Orsaken är att saltet torkar ut trampdynorna. Se till att förebygga problemen genom att ta hand om tassarna ordentligt efter promenaden. Tvätta noga och torka tassarna ordentligt. Du kan också smörja trampdynorna med mjukgörande salva. Även utekatternas tassar behöver kontrolleras emellanåt. Tvätta dem och torka noga.

Söta gifter
De flesta vet att mörk choklad är giftig för hundar, men visste du att det räcker med 60 g för att en 10 kg hund ska visa förgiftningssymtom?
Även glykol är livsfarligt att få i sig. Hundarna lockas av glykolens sötma vilket tyvärr leder till att många hundar förgiftas varje år. Tänk på var du förvarar dina flaskor! Katter kan inte känna smaken sött, men om de har svårt att hitta vatten när det är kallt ute kan smältvatten under bilar locka dem.

Källa: https://www.royalcanin.se/hund/hundkunskap/ovrigt/vintertips/

Kommentera här:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln