Tandställning.

Jag har haft tandställning, både i över och underkäken. Och var i årskurs 7 till årskurs 8. Jag va 13-14 års ålder. Det var för att jag bet snett och sen var mina framtänder sneda i underkäken. Det va inte alls roligt i den åldern, för alla frågade mig: ”När kommer tåget?” eftersom det jag hade kallades för ”räls”. Och i den åldern var man känslig. 
Idag tackar jag mina föräldrar att de pushade mig till att gå till tandläkaren och skaffade tandställning. För idag är det även så himla dyrt att gå dit. Det är nästan ett rån. Att en liten undersökning kan vara så dyr. Jag är inte rädd för att gå till tandläkaren, men jag har respekt för den. En gång när jag skulle laga en tand så fick jag en otrevlig äldre dam som tog hand om mig. Jag fick min bedövning, och dom satte igång.. Jag gjorde en markering direkt och jag kände av och det gjorde ont. Damen/tanten frågade om det gjorde ont, och jag nickade eftersom jag hade alla möjliga saker i munnen. De gav mig lite mer bedövning, sen fortsatte de. Men jag kände av igen.. Jag ryckte till. Hon gav mig ett stort suck och sa: ”Men det är inte mycket kvar, vi fortsätter…” Och det gillade jag inte alls! Men jag fick lov att hålla ut. Jag hade ingen lust att säga emot heller. Tur så har hon slutat idag! 
Men jag besöker inte tandläkaren så ofta. Jag sköter mina tänder väldigt bra. Jag skulle tänka mig att byta tandläkare om den var billigare med tanke på att det är så dyrt idag.

Bild tagen ifrån google
Bild tagen ifrån google

Kommentera här:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln