Underbara besked

Valsverket blir kvar. Det meddelar Ovako som nu ändrar inriktning på den större omstrukturering som företaget genomför.

I höstas meddelade Ovako att valsverket i Hällefors läggs ner. En del i ett större omstruktureringsprogram som koncernen planerat.
Nu ändras vissa delar. Visserligen utökas omstruktureringen och ska omfatta 50 miljoner euro istället för som tidigare planer 45 miljoner euro. Dessutom planeras minskningen i antalet anställda öka från 250 till 300 personer.
Men i Hällefors blir valsverket alltså kvar. I ett pressmeddelande säger Ovako att till en följd av de planerade produktivitetsökningarna på samtliga enheter ska man fokusera på besparingar i stället för stängingen av valsverket som bedöms mer tidskrävande och komplicerat.
Enligt Elina Olsson inom Ovako är det ingen tillfällig uppskjutning.
- Nej, för nu är nedläggningsplanerna avskrivna. Det finns inga tankar på att detta ska göras om.
I Hällefors har 150 personer varslats om uppsägning. Om det blir någon förändring i den delen kan Elina Olsson inte svara på.
I övrigt fortsätter de ursprungliga planerna i Ovakos omstrukturering.
Kommunstyrelsens ordförande Annalena Jernberg (S) säger att beslutet har stor betydelse för Hällefors. Ovako fattade beslutet att behålla valsverket i Hällefors i fredags och Jernberg fick informationen i dag på måndag morgon.
- Ovakos koncernledning har fattat ett klokt och modigt beslut, säger hon.
Men tillägger att beslutet också kräver stora insatser för att bland annat möta behovet av kompetensförsörjning som krävs i framtiden.
- Omställningsrådet kommer att finnas kvar, det är stora utmaningar som ligger framför Ovako och Hällefors kommun, trots det positiva beskedet i dag, säger Annalena Jernberg som fortsätter hålla en nära dialog med Ovako, facken och andra berörda. 


Källa: http://na.se/nyheter/hallefors/1.3923119-just-nu-valsverket-blir-kvar-i-hallefors

Kommentera här:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln