Hundträning & Utställning

I Torsdags så körde jag lydnad med båda hundarna. Körde 2x2 pass med dom båda innan jag hade min kurskväll. Tror båda tyckte det var superroligt. För den ena va hetare än den andra ;)  
Så det blev lite fusk i början, men de båda lugnade ner sig och vi kunde hitta vårat fokus. 

Vimsa den vimsiga vimsan fick köra lite linförighet och inkallning för att varva ner lite. Hon gick snabbt ner i varv och vi gjorde våra moment. Hon är inte riktigt stabil i "ställande under gång" än. Men hon stannar iallafall och står still. Men när jag ska ställa mig bredvid så är hon alldeles för snabb med att sätta sig ner. Så det är lite sånt som Vimsa har kvar att träna på. 

Maya gick allting klockrent med. Hennes apportering va knanon, hennes hopp va helt okej (lite seg i sitt). Men det som hon hade glömt "av" lite va rutan. Första gången så sprang hon halvvägs, då gjorde vi om och då hamnar hon alltid här. Se bild. 

Hon brukar hamna innanför rutan, men det blir även fel. Hon hamnar utanför liksom. 
Jag vet inte hur många gånger som jag försöker få in henne emot mitten. Med target, bytt plats på boll, övat att vara många meter ifrån rutan, låtit henne springa igenom rutan. Men ändåså drar hon sig alltid till den "konen" vid träningar. Det är är väl klart, hamnar hon innanför med alla 4 tassar så klarar hon ju dom poängen. Men det är som en "chansning" varje gång som vi gör detta momentet. Någon som har fler tips på att "få in henne" lite mer i mitten? =D 


 I Lördags var vi i Förshaga på utställning. Resultatet var jag ganska nöjd med, fast hon var lite i "hull".. ;) Kanske dags att ta bort latmasken? ;) Se kritik här

Kommentera här:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln