Helgerna tar slut alldeles för fort

Ihelgen har det varit en "hundtränar-helg". På Lördag efter lunchen åkte jag och Mattias ut i skogen med hundarna för att träna apportering. Mattias fick köra hundarna och träna med dom. Så han får se hur det går till med att träna dummies. Och innan vi åkte hem så sa jag 2 viltspår. 
Men under natten så hade det snöat. Lite oflyt, men hundarna skötte sig utmärkt och hittade till klövarna. Jag filmade Maya och tyckte hon va grym! Klippet på henne ligger på "galleri-2016-filmer". 

Men annars så har det inte hänt så mycket nytt. Jag har "letat" ut några utställningar för 2016, och några lydnadstävlingar. Har anmält Vimsa till en lydnadstävling nu i Februari! O.M.G! Så nu för latmasken släppa och vi får finslipa det sista. Och tävlingen är i ett ridhus. Vi har självklart varit i ridhus förr, när vi har varit på utställningar och så. Men aldrig provat en lydnadstävling. Så det återstår och ser hur det går! :D Annars får vi se det som en träning!!! =D  

Apporteringsträning är också något som är inplanerat för båda hundarna. 
Får jag till signaler, och lite dirigeringar och finslipar det sista så kan det bli ett C-prov med Maysan. Med Vimsa så måste vi börja från ruta 1. Hon ska tycka apportering är det roligaste som finns och så ska hon komma till mig för avlämning. Hon ska även kunna vara passiv, faaaaast det är en dummies som ligger där borta. Utmana henne lite med olika övningar. 
Jag gjorde ett test på henne ihelgen, en enkel först och sedan utmaning. 
Och när jag utmanade henne så tycker jag att hon funkade så mycket bättre!! Detta med enkla markeringar tycker hon är tråkigt, hon tycker att jag eller Mattias kan hämta dom själva!! ;D 

Sen så har vi ögonen öppna för eftersökekipageutbildning. DET är något som jag och Vimsa skulle passa så himla bra till. 

Men nu så ska jag faktist ta kvällen. 
"Jag-ska-bara" tänkte jag för mig själv eftersom jag skulle bara göra några småsaker, som skulle gå fort för sen skulle jag sova i tid.. Men det blev mycket mer än så! ;) Haha! 

Så godnatt på er. KRAM!

2 som är nöjda!
2 som är nöjda!
SUPERtrött Vimsa efter spårningen
SUPERtrött Vimsa efter spårningen
Även Maya var helt slut efter att få ha använt nosen lite.
Även Maya var helt slut efter att få ha använt nosen lite.

Kommentera här:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln