Eget hundgodis (favorit i repris)

Vad använder ni för hundgodis till era hundar när ni tränar, eller är ute och går en vanlig promenad? Jag själv använder leversnittar och frolic (mer sällan med frolic) på vanliga promenader. Mest för att jag ska ha med något enkelt med mig och ge dom någon form av belöning när dom är duktiga. Och sen använder jag torkad blodpudding, köttbullar, korv eller ostbitar (överbliven ost) som extra belöning under träningar och inlärningar. Bara för att det ska vara både gott och kul att träna med mig. 
Blodpuddingen torkar jag själv i ugnen. Enkelt och billigt hundgodis.

Några recept här nedan.

Blodpudding
Skär blodpuddingen i lagomt stora tärningar
Lägg dom på en plåt och sedan in i ugnen, ca 180 grader i 30-40 minuter. Det brukar variera beroende på vad man har för ugn. Glöm inte över och undervärme. Jag råkade bara ha varmluft en gång och det vart små kolbitar... Ups!
De ska iallafall bli lagomt torra så man kan ha dom i fickan utan att dom ska kladda.
 
Torkad lever.
Ugnen ska vara på 125 grader. Innan ni stoppar in levern i ugnen så kokar ni levern ett par minuter så den bli mer lätthanterlig och skär sedan i lagomt stora bitar. När ni sedan har gjort det så ska levern torka i ugnen i ca 2 timmar.  Och när dom 2 timmarna har gått ska det stå framme på bänken och torka lite mer under natten. Men se till att hundarna inte når godiset! ;)
 
Torkad kyckling.
Kycklingfilé
Koka kycklingen och låt den svalna en stund. Ställ in den i kylen under natten.
Sätt på ugnen på ca 100 grader.
Skiva kycklingen tunt och och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Kycklingbitarna ska gräddas till dom börjar torka, vänd dom ca 1 gång i timmen. Det kan ta några timmar innan dom är torra. Det ska gå att bryta dom.
Låt dom svalna.
Dessa goda godbitar förvaras bäst i en tät burk och har en bra hållbarhet.

Kommentera här:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln