Besviken över MYDOG iår

Detta år på MYDOG är jag ganska besviken över. Trodde inte alls att jag skulle bli det.
Men från att vara superladdad och ha velat åkt iväg i flera dagar till att typ ångra sig att man typ åkte iväg. Nejrå, inte så dåligt va det. Va kul att träffa "gänget" liksom. Äta god mat med dom och prata massa skit med dom. Det ångrar jag inte. Men själva utställningen liksom.

Kritiken kommer sen på hennes resultatsida.
Vi fick VG BÅDA dagarna. VG.. Hon är ingen VG hund annars. För hon är supersnygg och gillar att "showa". Jag säger inte att hon är snygg bara för att det är min hund, det är många som tycker det. Många av de som föder upp också tycker hon är superfin. Men, vi åker alltid ut på att hon är för stor. På kritiken första dagen så var hon 62 cm hög. Hon åkte ut för storleken båda dagarna. Skulle hon varit en hane idag, så skulle hon vara liksom PERFEKT med tanke på storleken. Men Vimsa är väldigt duktig på mycket annat. Hon funkar bra i skogen, har ett stort intresse för älg, hon är väldigt duktig på lyndadsplanen, har en väldigt bra näsa. Så kanske får börja mer med nosarbeten och ta tag bättre i lydnaden för hennes del. Får kanske ta tag i att bli ett eftersöksekipage?!
Vimsa är väldigt duktig annars, så ångrar absolut inte att hon kom in i mitt liv <3
Vi ska iväg till Kumla på utställning för domare Filip Johnsson som gav oss ett EXC och ett VG i unghundklassen. Så jag tänkte att vi får se vad han säger om henne nu när hon går i ÖKL. Men efter Kumla så får det nog vara bra med utställningar på ett tag. Min lust för utställningarna har försvinnit sen MYDOG. Varför ställer jag ut ens om jag vet att hon är en stor tik?  Det är inte alls roligt längre när vi åker på att hon är FÖR STOR hela tiden. Jag vill ha en hund som funkar bra i ringen ena dagen och kan gå ut på ett jaktprov andra dagen.
Så det kanske är dags att leta efter en till? En till hund som blir min "The one and only"?
Jag säger inte alls nu att jag kommer lägga hundarna på hyllan. Det kommer jag absolut inte att göra! Men kommer ha andra mål och planer.

Jag har 2 hundar som jag arbetar med. Maya gör jag lydnad och apportering med. Och Vimsa utställning och jakt. Apportering för henne är liksom inte alls så lockande. Hon har inte det där "suget" för apporteringen som jag vill att hunden ska ha.
Och sen vill jag såklart jobba med hundar medans jag kan, har tid och medans viljan finns kvar.

Sådär, nu fick jag skriva av mig lite. Grattis till er andra (flattarna) som fick fina resultat på MYDOG.

Kommentera här:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln