DIN FÖRSTA HUNDFÖRSÄKRING

I Sverige är det lag på att alla hundar måste märkas med ett unikt ID-nummer och registreras hos Jordbruksverket. Märkningen kan göras antingen med en tatuering eller med ett mikrochip, där det sistnämnda är att föredra då det vanligtvis är ett krav om du tänkt resa utomlands med hunden. Vad gäller försäkring så finns inga sådana krav, men det är ändå någonting som rekommenderas.
Det finns två stycken olika sorters försäkringar för hundar: veterinärvårdsförsäkring och livförsäkring. För de flesta, men inte alla, är det veterinärvårdsförsäkringen som är det viktiga medan man med gott samvete kan skippa livförsäkringen. Livförsäkringen kan också ingå som en del av veterinärvårdsförsäkringen, eller finnas som frivilligt tillval.

Viktiga saker att tänka på
För att hitta rätt försäkring för din hund så krävs det mycket efterforskning. Skillnaden mellan olika försäkringsbolag varierar enormt, och det är inte så enkelt som att det ena försäkringsbolaget är bättre än det andra. Ett försäkringsbolag som ger bra villkor för labrador retrievers kan ge dåliga sådana för cocker spaniels. Läs också noggrant igenom det finstilta: vad är villkoren gällande olika rassjukdomar för din hund? I värsta fall kan det vara så att en del rassjukdomar inte ens täcks av försäkringen. Jämför olika försäkringsbolag och se vilket som kan ge dig de bästa villkoren för din hund. En försäkring ni kan ta en titt på är Svedeas hundförsäkring.
Är olika sjukdomar och/eller åkommor vanliga hos hundens släktingar? I så fall ökar risken för att även din hund kommer att drabbas. Då kan det vara på sin plats att välja en försäkring med högre försäkringspremie men lägre självrisk. Över huvud taget bör man ta god tid på sig att jämföra olika försäkringsbolag vad gäller hur pass stor självrisk som man får betala. En billig försäkring där årspremien är låg är inte alltid ett bra val. Du kan också ofta välja hur pass stort maxbelopp försäkringen ska täcka vid veterinärvård, någonting som också bör avgöras av din hunds ras och vilken sorts åkommor som finns i dess släkt.

Kommentera här:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln