Jakt, viltspår och vilodag.

3 dagar extra ledigt går fort. Fast man önskar att dom inte borde göra det. Timmarna på dygnet går alldeles för fort. 
 


Men i Måndags va jag med och jagade småvilt. Fick ett rådjur iallafall. Och det small strax nedanför mig. Fan, de som va så näääära ;P 

Men men, det blev en kort dag. Tur va väl det för det regnade ju. Jaga är kul, men mindre kul med regn. Jag gillar inte att sitta still.. Så undra om jag ska bli hundförare? Eller låna någons hund kanske?! :D 

Efter de hade hängt upp rådjuret så gjorde Mattias och hans pappa ett viltspår till Vimsa. På 1,2 km ungefär. Sen gick vi det på eftermiddagen, det låg ca 3 timmar och vädret var blåsigt men uppehåll. Och Vimsa alltid lika het som vanligt i spåret. Hon tyckte det va otroligt roligt och det syndes på henne. Dom la spåret blandat, både på åkern bakom huset och i en skogsfdunge. 
Halvvägs började hon tappa bort sig lite på åkern, men jag tror dom hade lagt spåret lite nära så hon bakspårade en liten bit. Mattias gick bakom och sa ingenting, fast jag frågade "va vi rätt?". Till svar fick jag hela tiden: "Lita på hunn.."  
Och jag gav henne tid, och tyckte hon bara krånglade och visste inte alls vart vi var. Men sen började jag gå åt ett håll och fick henne med mig. Sen så såg jag att hon var på väg till ett område som vi inte hade varit på tidigare. Och då syndes det på henne att hon fick upp spåret igen.. Så jag följde efter henne och vi hamnade i skogsdungen. Och då började hon bli väldigt spårnoga och följde spåret ända fram till slutet. Hon hon fann det UTAN hjälp.
Det jag mest är imponerad över är att hon är så ihärdig och verkligen VILL fullfölja uppgiften. Duktiga Duktiga Duktiga Vimsa! :D 

Sen på Tisdagen hade vi vilodag. Mattias fyllde år så vi hade en mysdag.
Onsdagen va det också jakt, men jag va så trött och hade ont i huvet hela dagen och kvällen. Så jag tog en extra vilodag istället. Tog en promenad med hundarna, packade in allt i bilen,  pratade med hans mamma om allt mellan himmel och gjord. Sen åkte jag hem, den långa resan hem. Och jag ville inte alls åka ifrån han. Han, min älskade och den finaste människan jag vet <3
Men du kommer ju till mig imorgon eller Lördag! =D 

Men nu några bilder till ifrån helgen och minitripen.

Kommentera här:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln