Älgjakt, Dag 5 - PANG!

Okej, igår blev det sent. Alldeles för sent... Blev eftersök på en kalv som vi tyvärr inte hittade igår. Synd om den lille kraken. Så denna bild är tagen ifrån igårkväll. Precis innan solen hade gått ner. 
Sen hade jag och några till "slakt-dag" och fick åka hem halv 9 igår kväll.. Ja, tiden går fort när man har roligt... ;D


 

Och sen kom det dag nummer 5. Jakt-dagen nummer 5 på veckan. Fick ett pass som va ganska okej på morgonen, men lite kyligt är det nu för tiden. Dimman va tjock och såg inte alls så mycket. Passet ligger längre fram på bilden ovan. 


Sen va vi på ett annat område en stund, för vi letade efter kalven ifrån igår. Men inge spår där. Så det slutade med att vi skulle försöka på samma ställe en gång till som vi hade varit på morgonen. För hundarna hade hittat något som de va lite nyfikna på men fick inte upp spåret på dom. Vi fick dra alla lotter igen och jag fick EXAKT samma pass som tidigare. Och denna gång va det lite varmare ute. Jag frös och visste att solen va där så jag klagade inte! ;) 

Men sen ni.. Ska jag tala om för er hände det saker.. 
Strax efter jag tog denna bild så började jag höra hur det knakade i skogsdungen längre upp till höger. Jag tog på mig hörselskydden snabbt och tog fram bössan som låg fint på väskan. Jag hörde sen att hunden (Yakov) började med skallet. Och skallet kom närmare och blev högre. Mitt hjärta började slå fortare och fortare. Nästan så högt så jag knappt hörde mig själv tänka. 
Jag visste inte om jag skulle våga skjuta om det nu va rätt älg som dök upp..  
Men ur skogsdungan ifrån höger så dök kalven upp (den som vi har letat efter igår em och hela fm) med Yakov efter sig. Och först sprang kalven för lång bort, jag såg i siktet att det var just DEN kalven som vi letade efter.
Sen så började den springa RAKT emot mig, och jag tänkte "vik av, vik av, vik av", för hunden var bakom och jag ville absolut inte skjuta när hunden var bakom. Men till slut vek den av och jag fick bredsida av älgen samt att hunden hamnade ett par meter bakom älgen och där såg jag min chans.. PANG SA DET! Kalven föll direkt. Och jag hade adrenalin till max ska jag tala om. 
Fick massor av beröm att jag vågade trycka på avtrycken av jaktkamraterna! =)

Slutet gott, allting gott. 
En ganska härlig Fredag för min del! :) 

Kommentera här:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln