Ungdoms-SM = superkul

Ungdoms SM va riktigt trevligt och ingenting jag ångrar att jag åkte på. 
Men man kan väl säga att vi fick en bekräftelse på vad vi behöver träna på. Vi gick inte hem med utan poäng iallafall, och det var ett litet mål. 

Jo, igår startade jag och Maya på Ungdoms-SM och där körde vi med C-provsregler. Så vi kan väl säga att det var ett C-prov. Och om vi hade blivit 0:ade så fick vi såklart göra om så hunden skulle få ett bra intryck när vi gick därifrån. Jag tyckte hon skötte sig otroligt bra faktist bra ändå fast hon 0:ade rutorna. MEN, det hon 0:ade på va att hon knallade på varje ruta nästan. 
Jag har det som jag inte trodde, en knall-apportör
En knallapportör  är enligt ssrk: "Hunden rusar iväg efter dummyn innan föraren gett signal/ klartecken. Kan i en jaktsituation innebära stora risker för hunden eller att fel vilt hämtas in." Och man kan säga att Maya stack direkt skottet avlossades och ville bara hämta dummiesen. Och när en hund knallar som hon gjorde, så blir man 0:ad direkt. Men som sagt, övrigt skötte hon sig otroligt bra. Och i slutet tror jag hon tappa tålamodet, hon va inte alls med på noterna ;) Men vem orkar vara aktiv i ösregn från 9-13 liksom? ;) 

Och att det va riktigt roligt att få vara med på ett prov som liknade c-prov. Ångrar det inte alls!
Men jag fick mer motivation för apporteringen och vill absolut starta fler c-prov. Så apporteringen kommer jag ta tag i Och sen får vi se om Vimsa kommer mogna och växa i apporteringen. Dummies intresserar henne inte speciellt mycket. Men såklart så ger jag inte upp det! Förhoppningsvis kommer hon älska att apportera! ;) 

Så återigen. Tack alla för en riktigt rolig och spännande dag. Fast det regnade hela dagen. Och tack till min pojkvän att han följde med och va ett stort stöd för oss <3

Kommentera här:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln