Nyår och fyrverkerier

Det är något som alla hundägare har respekt för.
Vissa hundar reagerar mer än andra. Andra bryr sig inte alls. En del blir så rädda så de kryper ur skinnet och ligger under en säng/bord och bara skakar.

Min äldsta tik hon gillar INTE fyrverkerier. Hon flyr inte undan ifrån dom, men man ser att hon ligger i soffan och har stenkoll utåt och kan inte lägga sig till ”ro” liksom. Jag kan ha tvn på, radion på men ändåså är hon på tårna och på sin vakt hela tiden.
Jag vet inte vad som har hänt och varför hon är rädd, för hon har aldrig varit med om någon slags ”olycka” vad jag vet och jag har haft henne sen hon var 8 månader. Sen om det har hänt något om hon har varit ensam med mitt ex (vi skaffade hundarna ihop) och det har hänt något tror jag inte. Då borde han ha sagt det tycker jag.

Men hennes reaktioner när det börjar smälla är att hon blir låg, hon vill inte alls göra något och hon bara ligger. Den andra hunden är inte alls lika påverkad. Hon lyssnar bara lite vad som händer sen kan hon lägga sig till ro.

Det som jag är orolig för är att rädsla/oron ifrån hund nr1 kan smittas på hund nr2. Och det hoppas jag verkligen inte att det gör. Bara att hålla tummar tår och tassar.

Sen tycker jag även att det borde vara olagligt att skjuta före typ kl 20.00 och efter 01.00 på nyår. Bara för att det ska vara tidsbegränsat. Absolut att raketer tillhör nyår. Men då ska det vara mellan klockslag och sedan ska INTE minderåriga få använda smällare och rakteter.

Iår så ska jag vara hemma med hundarna. Ska inte ut på något party eller så. Om jag är hemma själv vet jag inte, men det återstår och ser. Hemma ska jag vara med dom iallafall. Förra året så va vi båda på kalas. Så ena hunden va hos min mormor och den andra hunden va hos mitt ex mormor. Och det funkade superbra. Men som sagt, iår ska jag vara med dom när det smäller vid tolvslaget. :)

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar