Hur Belönar du din hund?

 Hur belönar du din hund egentligen?
Jag tycker att belöningen är så otroligt viktig i hundträningen. ELLER DET ÄR  en av de viktigaste av allt när det gäller att träna/tävla/ha kul med din hund.

 Jag har hittat mitt sätt att belöna mina tikar.
Den äldre va det lite svårare att hitta rätt belöning för henne. Men sen så blev det klapp och gos en stor betydelse för henne, samt en speciell boll som piper som gör allting ännu roligare. Får hon välja så är det bollen som är ALLT för henne. NÄSTAN som att den går före en köttbulle.. Fast Köttbullar är snäppet bättre, men får hon ingen köttbulle så är det bollen som är prio 1. Och lek, kel och alla klappar får hennes motivation högre, så då blir allt mycket roligare och matte är bara för bra!

Den yngre har jag svårt än idag att hitta den perfekta belöningen som passar just henne. Just nu kör vi klapp, lek och kamp med en speciell boll. EN SÅNHÄR. Den funkar bra äns å länge, och vi har den bara framme vid träning och sånt. Hon är mer tarv på godis och sen är det bara jag som gäller. Både för och nackdelar, men hon är nöjd det som jag har i handen när jag leker med henne. Kastar jag iväg den så typ tittar hon på mig och tycker att den kan jag liksom hämta själv.. Haha, klok den där hunden ;) 
 
Så, hur belönar ni era hundar? Klapp, kel, godis, nosa på något speciellt, mjukost, leksak, hoppa, kampa? Ja det finns hur många belöningar som helst. Bara man kan läsa av sin hund så ska belöningar inte heller vara något problem. Eftersom min äldre tik ÄLSKAR att bada så skulle egentligen bada vara en belöning för henne, men det kan vara lite svårt när man är på träningsplanen liksom =) 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar