3 dagar till skogs med bild+text

Jahaja, då va det dags för arbete igen. Lite skönt att "vila" ifrån jakten och träffa arbetskollegorna igen. Men det skulle även vara roligt att vara med fler dagar. Nästa år ska jag nog vara med hela veckan, OCH med egen bössa!  ^ Den ovan här kanske? ;) 


Men jag kan berätta lite om mina 3 dagar ute i skogen. Text och bilder.
Dag 1. (OBS! för en som inte är jägare så finns det med urtagen älg på bild)
Vi kom till samlingsplatsen, gick igenom lite vad som gällde för iår (tänk på att jag gästjagar än så länge) och lite regler. Och vad vi fick skjuta osv. Inga konstigheter. 
Sen va det dags att åka ut och sätta sig på pass. All skott, vapen, stolar mm ska tas med ifrån bilen till passet. Tyst och försiktiga med bildörrarna så gick vi vårat pass. Radion, hörselkåporna och sladden ikopplad. Bössan laddad. Då va det bara att invänta "starten". Då dom skulle släppa hundarna. 
Det stog kanske 40 minuter så hörde vi ett skott en bit ifrån oss. Då fick vi höra på radion att en av dom som gick med hund hade pangat på en kalv. Så vi skulle avvakta med all skjutning förens vi fick reda på hur det gick med kalven enligt jaktledarens order. Tog tog max en kvart så springer det förbi en pinntjur 30 meter ifrån oss. Men vi skulle avvakta. Och ingenting sa han på radion. Ca 10 minuter efter pinntjuren så kommer det en ko och kalv springandes rakt mot oss. Mina tankar var: "stor, stor, större, stanna!!!!" För kon såg oss inte först. Mitt adrenalin va till max, jag tänkte ta upp bössan men skulle jag ha gjort det så skulle de ha sprungit åt andra hållet istället.  Så han jag satt uppsikt för va beredd bakom mig istället. Och han kollade noga på kalven om den va skadad, halt, blodig mm. Men den såg helt okej ut, sprang förbi fint och följde med kon i bra fart så. Men som sagt, vi skulle avvakta.....  
 Ca 30 min senare hör vi att det smäller och en granne längre bort skjöt en tjur. En annan tjur. Så Grattis till dig Jan. 
På em va det inte alls så mycket som hände. Men vi hörde iallafall skall bredvid oss. 


DAG 2
Klockan ringer 04.50. Bäst att gå upp i tid, för att packa all matsäck och diverse som ska med. inte nog med att man ska klä på sig hur mycket som helst. Sen ska jag även rasta hundar och köra dom till dagis innan det är dags att bli hämtad. 
Men dag2 blev inte alls lika intressant. Hörde bara hunden skälla på avstånd, sen va det helt dött i skogen. Hörde inte alls mycket eller såg inte ens ett djur som sprang förbi. Mycket synd. 


DAG 3
Igår åkte jag till ett annat jaktlag och fick vara med. Samt att jag träffade en gammal god vän. Riktigt kul att träffa min gamla vän och vi hade lite att prata igenom. Dagen började bra med att åka HELT fel, så vi kom en kvart försent till passet. Haha, tokstolle!!! ;)
Men tyvärr så blev det ingen älglycka där heller, typiskt! Hade hunn på skall bredvid oss en stund, men de försvann. Men trevligt hade jag iallafall, men halvskapligt väder och vind ;)


Men det va mina 3 dagar på älgjakten. Nu är det ju så att det kommer bli fler dagar som ja blir med. Och nästa år så har jag faktist som mål att ha egen bössa, OCH vara med i ett jaktlag så jag får vara med ute och jaga själv på egen hand liksom. Bara tt leta efter det perfekta vapnet, och självklart med ljuddämpare!! ;) 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar