Hur jag motionerar mina hundar.

När jag ska motionera mina hundar så gör jag det på olika sätt, jag gör lite vad jag känner för dagen. Har jag mycket energi kvar efter en arbetsdag så tar jag gärna en PW/löptur med hundarna. Är det en ”slappar-kväll” så tar jag hundarna ut i skogen och låter dom springa av sig, eller till ett grustag för att träna muskler. Även att de får gå i högt ris så de får lyfta på benen, bra för ryggen.
Det är bra motion att springa i skogen. Det blir som ett gym för dom kan man säga. De får hoppa över sten och stockar och bara springa av sig. Och en bra övning när man är i skogen är att låta dom gå balansgång på ett stort träd som ligger ner.
Och sätta dom på en stubbe eller sten.
Även brukar vi cykla för att de ska få kondition. Då får man lära dom att springa bredvid cykeln, i koppel såklart. De ska inte få dra något, bara ha en bra och jämn takt bredvid cykeln. Och de ska ”trava” som man säger, inte springa fort.
Men för det mesta tar vi långpromenader, oavsett väder och vind. Och för att göra långpromenaden mycket roligare så kan man göra lite övningar efter vägen. Man kan gömma godis på stenar, stockar och i träd. Alltså inte höga träd, men lagom höga så hunden når sin godisbit. Även lära att ”sitta fint”, alltså hunden ska sitta och ha framtassarna upp i luften.
Det är en kanonbra övning för att träna ryggen.

 
Ja, såhär motionerar jag mina hundar. Hur motionerar ni era? :)

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar