Hur väljer man den ”rätta” hunden?

När man ska äntligen få skaffa sig sin efterlängtade valp. Hur vet man att man väljer den ”rätta”? Den rätta som passar just dig?

Min senaste hund så ville jag ha en liten mer tik som jag fick jobba med. Och ja, det kan säga att det har jag fått MEN jag ville ju det också. Jag vet vad jag har gett mig in på. Inte så att det är jobbigt, men det är en tik med lite mer krut i om man säger så. Och jag är jätte nöjd med det, och det ska bli spännande och se hur långt jag kommer att komma med denna dam. För hon är så rolig och det klickar väldigt bra emellan oss.

Men återigen till frågan.
Vad gör ni, hur gör ni och varför har ni valt just den hunden ni har idag?
Är det den som kommer först till dig, den som ligger snällt i korgen/bädden? Den som är nyfiken och går runt, den busigaste av dom alla i kullen?

Jag själv funderade och titta ut noga i stamtavlor, sjukdomar och tävlingsresultat. Jag ville gärna veta lite vad jag får i handen när valpen kommer hem. Fast det vet man aldrig förrns ca 2 år efter valpen har kommit hem. Det är samtidigt oerhört spännande och få följa sin valp och utveckling.Livet med hund är underbart, ett liv med en bästa vän som ALDRIG sviker dig.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar