Blandraser

Blandras hundar. Varför har så många hundägare någonting emot blandras hundar? Ändå så är det snart en blandras som de flesta äger. Och aveln idag är verkligen helt ”vrickad” (får man säga så?) pga alla olika sorters blandningar. Jag har ingenting emot blandraser, men jag skulle nog aldrig köpa en blandras för att den är söt. DÅ ska jag veta vad jag får i kopplet, eller om jag ska rädda ett djur som nästan måste avlivas och är frisk ifrån något hem eller hundstall. En 2 hundsblandning kan jag tänka mig, men då ska det inte vara 2 brutala raser som är lika varandra. Mina föräldrar har 2 st blandraser, 2 helsystrar. Och dom är helt underbara. Och det är en Lhasa Apso/Papillon blandning.

Och inte nog med det.. Idag finns det även så superfula hundar på grund av aveln och då undrar jag: hur f*n dom tänkte när de skulle genomföra denna parning. Exempel; jag såg en blandras, såg att det va en whippet och en border collie. Ja, ni kan tänka er själva hur den såg ut, en whippet kropp i en bc päls. Nog med att jag gillar båda raserna, men ihop; nej! Men hur tänkte dom egentligen? VARFÖR? Tjuvparning? Ajja, jag la mig inte i. (ursäkta om det är fler som har den blandningen, men detta är mitt tycke).

När blandningarna börjar bli 25% golden, 25% bc, 25% labrador och 25% pudel. Jag menar, hallå? HUR vet du det? Är man 100% säker på att den är just denna blandning? (detta är ett exempel bara). Jag har sett många annonser på blocket med liknande.. 25%, 75% osv. HALLÅ?!

Men om någon vill förbättra en ras då? Ja, vad ska man säga? Bara personen ifråga VET vad den gör, och vad den har framför sig att jobba med så säger jag inget. Till slut kanske det blir en helt ny och spännande ras. För nya raser slutar det aldrig att komma. Eller har jag fel?

Jag säger återigen; jag har ingenting emot blandraser. Men ibland undrar jag verkligen hur folk tänker. Om den ens gör det och vet dom vad dom får i slutändan? Tjäna snabba pengar? För blandraser är billigare än renraserna.

Men men, blandraser kommer det finnas massor av och fler kommer det att bli. 

DETTA är min åsikt, så några kommentarer eller dumma påhopp raderas eller anmäls direkt. Håll med eller va tyst!

Yttligare en blandras. Eller är den en ny ras? Förlåt för ordvalet; men så jävla ful! Kan inte vara bra för kropp eller hälsa!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar