Rutan & mittiveckan

Vi blev helt nollade ifrån momentet "rutan" när vi gjorde debut i LK2. 
Såhär tränar vi in momentet ”rutan” som finns i Lydnadsklass 2. Så jag kommer skriva HUR VI tränar. Alla har sina metoder.  

Vi har ett problem med just rutan, inte problem kanske, men hon stannar halvvägs. Men sen kallar jag in henne och skickar ut henne på nytt. Då ställer hon sig i rutan. Men hon ställer sig inte mitt i rutan, hon ställer sig bredvid en kona. Se bild nedan. 

Vi har tränat in rutan på detta sätt förut: Lagt ut ett föremål i rutan och belönat i rutan. Sen försvann ”belöningen” mer och mer. Men det är då hon vänder sig om för tidigt och undrar/frågar mig ”vad ska vi göra?”.

Men jag har kört dom sista 3-4 gångerna på en annan metod. Det är att jag har hennes favorit boll och lägger den bakom rutan en bit. Så hon har ett bra tempo ut OCH samtidigt springer hon igenom rutan. Jag tror att hon bli osäker när leksaken inte är där och då har hon konan som ett hjälpmedel när hon kommer dit ut för att se vart hon ska stå. 

Det finns många metoder för att träna in rutan. Men såhär tycker jag passar bäst på mig och min hund, för det vi kör ger bäst ersultat tycker jag.

MAYA I RUTAN MAYA I RUTAN

I Måndags blev det hundträning i 1,5 timma med bästa Malin som hade med sig kamera också. Det ser ni själva vilka bra bilder det blev!
Riktigt kul med hundträning faktist, va välbehövligt att ha en längre paus ifrån allt med hundträning. Min motivation försvann ett tag som jag sa förut.
Men i Måndags verkade Maya förstå bättre med vart hon ska ställa sig i rutan bl. a.
Och Vimsa är mer "mogen & sansad" fast hon är i höglöp. Körde bara 1 kort pass med Vimsa. Det räckte, för den stunden hade vi superkul och vi lyckades dessutom med det vi skulle träna på! Fritt följ/linförighet & läggande under gång.
Och kommer vi ha sådana här grymt bra träningar, så kommer vi nog ut på lydnadsplanen tidigare än i höst ;) Till hösten är tanken att Vimsa ska ut på en LK1 tävling. Och Maya har jag inte mycket kvar med, så henne kan jag nog ta ut tidigare i 2:an om vi för till allt. Nackdelen är att hon är lite känslig för värmen. Så det får inte vara varmt den dagen vi ska ut på planen igen. Det återstår och ser längre fram =) Bara fortsätta träningarna och se vart vi hamnar! =D 

Apportering ska ske också en gång i veckan är tanken. Om det inte är 25 grader varmt, för då skippar vi träningen. Då är det för varmt för att göra något. Vi tar dagarna lite som dom kommer, och ser på väder och vind. Nu kommer det bilder ifrån träningen! =) 

MAYA OCH APPORTEN
VIMSA GÅR FRITT FÖLJ, UNDERBAR KONTAKT <3
NU DÅ MATTE???? /V
OKEJ JAG LÄGGER MIG NER... / V
BUS BUS BUS!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar