Flexikoppel/Rullkoppel

Min åsikt till flexikoppel/rullkoppel är så att jag gillar det inte! Jag hatar inte det, men jag tycker dessa koppel är helt värdelösa. Inte bokstavligt kanske, men dom är värdelösa i mina ögon. Man har inte direkt koll på sin hund. Gör den ett ryck/utfall så ska man vara beredd att trycka in ”stopp”knappen och under den 1,5 sekunden så är hunden redan framme vid föremålet – hunden, katten, bilen, människan eller vad det nu är.

Okej självklart är flexikoppel bra vid vissa fall, så som när den ska ner i längre diken för att göra ifrån sig eller att doppa sig för att vattnet ligger lite längre bort och inte vill bli blöt. Då önskar att även jag som har badtokiga hundar att det skulle vara bra med 2 meter till.

Jag har både varit med om det och sett att folk som har varit ute och gått med sina hundar som inte har hängt med att trycka på stoppknappen. Ägaren står och pratar med en annan människa, eller bara tittar åt ett annat håll. Vad tror ni händer då? Jo, det blir ett ryck och antingen tappar ägaren kopplet och det blir negativa händelser eller så blir det ömma kroppsdelar. Det kan ioförsig hända med vanligt koppel också.

Sen är det absolut skillnad om man har en stor hund, eller en liten hund. Rycken blir betydligt mindre om man har en liten hund, men om du har en stor hund så blir det värre.

Men alla hundägare har sin egna åsikt om flexikoppel. En del älskar det, en del har det vid vissa promenader, en del vill absolut inte ha det.

Jag själv är en ”sådan person” som inte gillar flexikoppel. Jag tycker att jag har mer kontroll på mina hundar när jag har ”vanliga” koppel. Och vet på ett ungefär vart jag har dom under en promenad utan att titta ner på dom hela tiden.

Men som sagt; min åsikt! :)

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar