Debuten blir på hemmaplanen


Crazy dog!

Ingenting speciellt har hänt sen sist. Jo, förutom LP:t dådå ;) Ganska lugnt än så länge. Men snart så, blir det en rusch..  På Söndag är det utställning i Västerås, men endast med lilla V.
- Såhär ser det ut också framöver; 
*Den 11 maj debut på LK2,
*24-25 Maj SSRK-ungdomsläger,
*29-31 maj Kennelträff.
*28-29 Juni "fyscamp" med Game On Dog.
*1,2,3 Augusti 3dagarsutställning med lilla V.

Sen kommer det även lite andra utställningar och lydnadstävlingar på de lediga helgerna. Men dom har jag inte bestämt än. Det återstår och ser! Ja, hunderiet är kul! =)

Jag kan fortfarande inte fatta att vi klarade sista 1:an, för att få vårat LP1. Och inte nog med det, dagen innan va vi på utställning i Forshaga med fin kritik. Vad har jag gjort för att förtjäna 2 så fina och underbara hundar? Fast, de är inte änglar jämt kan jag meddela! ;)
Men jag har en teori på varför det gick så bra i Måndags på LK1. Jag hade redan bestämt mig att starta klass 2, och eftersom jag hade 2 st 1:a pris så självklart ville jag prova på en sista 1:a och det skulle bli en bra start på tävlingssäsongen. Och där satt den! Så nu har vi bara lite finslip att träna på innan debuten i LK2. Den är 11 Maj, på hemmaplanen!
Nu är det inte bara för att jag är laddad till tusen, det är även mer ett sätt att se vart vi egentligen ståri våran träning. Efter tävlingen den 11 Maj så kanske det dröjer ända till hösten till nästa tävling. Det vet jag inte! Kanske går skit bra också? Ajja, bara att träna på.

Idag står vi såhär på LK2.
PLATSLIGGNING - Hon klarar 2 minuter galant, så då fixar hon 1 minuter till. Har testat henne själv och se hur länge hon kan ligga still. Kom upp i nästan 5 minuter!
FRITT FÖLJ  - Hon gillade inte linförigheten i LK1, men när jag tränar utan koppel så är hon en helt annan hund. Finslip på det så ska det gå super!
PLATSLÄGGANDE - Det som kunde finslipas en del är ett snabbare "ner" på ligg. Annars helt okej!
INKALLNING - Det är klockrent, iallafall ifrån LK1 ;)
RUTAN - Ja... Det funkar ibland klockrent, och ibland inte lika bra. Utan hon "stannar" 2 meter framför mig typ frågar "vart ska jag?" Det finns risk för ett DK med rutan. Men det ska vi få bort!  
APPORTERING - Det tillkommer lite tugg när hon ska sätta sig vid sidan igen. Men när jag lägger till ett "fot" så glömmer hon att tugga och då får jag den fint i handen.
FRITT HOPP ÖVER HINDER - Hon sätter sig snett, men det går att fixa!
FJÄRRDIRIGERING - Lite seg upp på "första" sittet, men annars funkar det!

Ja, som sagt. Det finns lite att göra innan tävlingen. Men detta fixar vi allt!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv