Skaffa barn i tidig ålder?

Nu är det dags för ett litet inlägg om att skaffa barn, tidigt. Med tidigt så menar jag mellan 19-25.
Nu kanske jag kommer att få påhopp här, men man har rätt att tycka vad man vill.. Och det som står nedan är MINA ÅSIKTER! Är det elaka kommenterar så tas dom bort!

Hur vet man att man är beredd? Man vet ju aldrig till 100% om man är det. Med framtiden kan man aldrig veta. Nu är det så att jag INTE gillar barn, jag älskar barn. Men varför ska man skaffa barn så tidigt? Man hinner?! Jag känner att jag inte har bråttom. Jag hinner.
Många nu i min "årskull" har redan 1-2 barn, eller är påväg att skaffa barn.Och en del skaffar barn för att de tror att förhållandet ska fungera bättre. Det är ju det sämsta man kan göra för att "fixa" ett förhållande. För skaffa barn är ett stort steg, och det är inte "bara". Barn (inte alla) är krävande, och behöver uppmärksamhet. Hur ska man ha tid med det, om man inte har tid att ge sin partner den uppmärksamhet för att "fixa" sitt förhållande?
Dom som har ett bra förhållande, och känner att dom har "levt" och är nöjda med det säger jag ingenting om. Då är det en annan sak. Det beror mycket på vad man har gjort innan. Är det kul att skaffa barn om man är arbetslös? Kanske inte ens har råd? Det kostar också att ha barn.
Är det bara i småorter man skaffar barn tidigt? Hur är det i större städer, väljer de "karriären" före barn? Är det bara jag som "väntar".??? .
Jag är 23 år, och har en heeel del planer innan det är dags att skaffa barn. Sambon tycker likadant som mig. Han vill jobba några år till, känna att han (vi) har pengar så vi klarar oss, göra det han tycker är kul. Kanske starta eget? Ja, det får framtiden avgöra, man vet aldrig vad som händer. Jag kanske startar eget..?
Jag sa att jag skulle ha barn när jag är 24 (för min mamma va det när jag kom till), men jag börjar höja åldern. Jag är ju 24 nästa år!!? (tiden går alldeles för fort..) Men kanske 26?
Sen skulle jag ha dom-3-v:na (villa, volvo, vovve) och det har jag idag. Sen la jag även till fast jobb, och det har jag också nu. Jag har allt jag vill ha i dagens läge. Så varför passar det inte för oss då kanske ni undrar? Nej för att jag vill LEVA också. Leva och gör någonting roligt i mitt liv. Jag vill kunna berätta för mina barn vad jag har upplevt i mitt liv. Och känna mig stolt att jag har gjort det. Liksom såhär "mamma, vad gjorde du när du va ung..?" Och jag svarar: Jag gjorde det, och det och det.. Sen räddade jag liv utomlands och här i Sverige" (om det nu blir så som jag hoppas med räddningen.) Men ni förstår nog vad jag menar. L.E.V.A och ha kul!
Vissa har frågat oss "när är det dags för er?" och då svarar jag direkt: "nej nej nej, vi har inte tid.." Och ärligt, det har vi inte. Varför skynda? Vi hinner =)
Barn så är underbart vackra vareler som existerar på våran jord. Jag älskar att leka och mysa med barn. Jag trivs ihop med barn, jag vill ha barn.

Jag säger det igen, jag eller rättare sagt VI ÄLSKAR barn. Och kommer absolut skaffa barn, men inte nu. Vi båda vill lyckas med något i livet, vara nöjda med ungdomslivet  och känna oss REDO.

BILD LÅNAD IFRÅN GOOGLE

Min blogg, mina ord, mina tankar och mina åsikter.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar