"Ska bli Sveriges första världskända ölmärke"

Det bästa av allt är att denna öl, detta "sexiga" bryggeri har jag på min gård! ;) Grymt bra! Och Ja, ölen är fantastiskt god.  Provsmaka ni som inte har gjort det! Antingen älskar man den, eller så hatar man den! ;) Antingen eller.
Och ni som inte har förstått så är jag tillsammans och sambo med J. Holmstrand :)


Så ska de lyckas
De startade för ett år sedan. I dag finns de etablerade i Hongkong. Hemligheten?
– Minimalistisk design kombinerat med en anrik familjetradition, säger kocken Henrik Ohlsson som tillsammans med Pierre Krips återlivat Holmstrands bryggeri i Grythyttan.

Grythyttans Brygghus är det senaste i raden av svenska pärlor som kommer från den lilla bruksorten Grythyttan i Bergslagen. Orten har en historia som sträcker sig tillbaka till 1600-talet och här produceras i dag en mängd lokalproducerade råvaror av hög kvalitet. Kanske är det därför inte så konstigt att Henrik Ohlsson, som driver den utåtriktade verksamheten på Campus Grythyttan, Måltidens Hus, nu återupptagit en anrik tradition i orten.

Grythyttans Brygghus
Tillsammans med ekonomen Pierre Krips återupplivade han förra året Holmstrands bryggeri som bryggde svagdricka i orten på 1930-talet. I dag heter det Grythyttans Brygghus och tillsammans med fjärde generationens bryggeriägare Malin och Johannes Holmstrand har de idag sveriges sexigaste mikrobryggeri.
– Vi har bland annat anställt Bryggmästare från Tyskland som är utbildad vid de finaste tekniska universiteten med bryggmästarutbildning och fokuserar på att med modern teknik brygga traditionellt öl på ett historiskt hantverksmässigt sätt med god kvalitet.

117
Den första serien öl från Grythyttans Brygghus har uppkallats efter bryggeriets telefonnummer från 1933, 117. Ett par olika sorter finns redan som beställningsvara hos Systemebolaget men också på ett antal krogar på så avlägsna platser som Hongkong och Macao i Kina.
– Vi har sålt för en miljon i år och satstar på att sälja för fem miljoner kronor nästa år. Målet är att vi ska bli Sveriges första världskända ölmärke.

Hur ska ni göra för att nå dit?
– Det handlar om allt från vår minimalistiska design på flaskan, som följer en skandinavisk tradition, till vår anrika familjetradition och moderna bryggteknik. Vi arbetar precis som ett storbryggeri fast i mikroskala.

​Källa: http://www.aftonbladet.se/kampanj/seb/article17908147.ab

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar