Nu satsar vi mer på LK2!

Igår va det tänkt att vi skulle ta våran sista 1:a och ta ett LP1. Men icke.. Hon la totalt av när det va dags för lydnaden. Iofs så körde klass3 precis i jämnhöjd med oss, så hon kunde ha blivit störd utav det. Såhär såg poängen ut.

 Platsliggning: 10 – Ja, ingen kommentar!
Tandvisning: 8 – Hon ställde sig så fick sätta ner henne igen.
Linförighet: 6,5 – Vi gick in i LK2 ”ruta” som va utav sågspån. Väldigt nyfiken..
Läggande: 0 – Hon la sig inte! (vi som har tränat så!)
Inkallande: 6 – Här så kommer hon, men springer in på ”felsida” och går en bit bakom mig och sen fick jag slå till med ett DK. (hit!) *jahaaaaaaaaa!??!?!?!?!*
Ställande: 7,5 – Tog några steg
Apportering: 9,5 – Fint. Något tugg…
Hopp: 8 – Hon hoppar fint, men hon går fortfarande bakom mig och spannar in dom som har tävlingen 15 meter berdvid….
Helhet: 8 – Fick bra sammarbete, men lite okoncentrerad. (nehe!?)

 Så ja, vad säger man? Antingen va hon riktigt störd av dom som va bredvid. Och ja, dom va verkligen bredvid och va väldigt störande för mig också. Skulle det va klass 3 och Elit så skulle jag förstå att hunden ska ha lärt sig att fokusera på föraren. Men vi är i klass1.  Lite får de faktist tänka på att vi har unghundar/nya hundar som blir lätt störda av saker.

Sen kanske jag var så taggad att få våran sista 1:a. Igår va jag mer nervös än vanligt. Jag KUNDE ha fått ett LP igår. Eller så har Maya totalt tröttnat på LK1 (vi är redan uppflyttade) så jag ska satsa på LK2 istället?

Jag vet, närmare bestämt att vi kommer satsa på LK2 till våren. Så denna vinter blir det träna in momenten i LK2. Möjligtvis köra en tävling i LK1 till våren (för att prova ta sista 1:an), och går det inte då så kör vi absolut helt på LK2.  Hellre att jag och Maya har KUL ihop än att det ska gå åt skogen/att jag blir sur och vi ska tappa relationen som vi har. Får hon är världens bästa!

 Men det jag vet NU är att vi har jullov ifrån tävlingar ett tag! Det är bara Vimsa som ska på utställning 8 januari (Stockholms Hundmässa) och 5-6 Januari (My Dog) i Göteborg. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar