Dag 10 – En ras du skulle vilja ha

Det är fler raser jag vill prova på. Riesenschnauzer, Whippet, Vorsteh mm. 

Men som nr 1 på "prova-på-listan" är - Alaskan Malamute! 
Jag har sagt att någon gång i mitt liv vill jag ha en Alaskan Malamute. En sådan fin, underbart vacker och mäktig ras! Dom A.M som jag har träffat och lärt känna är så otroligt snälla och lugna. 
Draget är något som jag är mer nyfiken på. Håller på lite med det påhobbynivå med mina flattar men det är ju inte som att ha en riktigt draghund! ;) Så drag kommer absolut finnas med som aktivitet och jag vill och kommer lära mig mer om det även om ja inte skaffar en A-M.

*Om det är några som har A-M och tränar lydnad, bruks mm med dom? Hur funkar det? Jag tycker även det är kul, och om/när jag skaffar mig en A.M så kommer den få prova på detta också.  
Det ska väl inte vara något problem om jag väl skaffar mig en A.M? För alla kan väl om man lär dom? Eller? Det jag menar, hur är de att "arbeta" på andra aktiviteter än att köra drag? Sen är det självklart individen som det beror mycket på, kanske lyckas få en "vill-inte-hund" eller så får man en "jobba!-hund". Men man hoppas alltid på en mittimellan! ;) 

Bilder tagna ifrån Google. 

Här är listan som jag följer: 

Dag 1 – Berätta om din hundras - läs.
Dag 2 – Varför har du hund?
Dag 3 – Andra husdjur
Dag 4 – Renras eller blandras?
Dag 5 – Hundsport/er du tränar?
Dag 6 – Vad har hundar tävlat i?
Dag 7 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 8 – Förebilder inom hund
Dag 9 – Hur valde du kennel?
Dag 10 – En ras du skulle vilja ha
Dag 11 – En ras du inte vill ha
Dag 12 – Det här älskar hundarna
Dag 13 – Det här tycker inte hundarna om
Dag 14 – Visa en rolig bild på  hundarna
Dag 15 – Favoritminne med hundarna
Dag 16 – Tik eller hane?

Dag 17 – Mål för 2014.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar