Dag 9 – Hur valde du kennel?

Maya hittade vi på blocket hos kenneln Gunways. Och där ville vi bara ha en hund som sällskap. Men jag ångrar absolut inte valet, för Maya är verkligen världens bästa och snällaste tjej! ♥ 

Vimsa blev det såhär: Jag letade igenom hela Flatcoated Retrievers hemsida (www.frk.nu) för att hitta "min" kennel. Och min kobination som jag letade efter. Tror jag håll på i flera veckor och letade, tittade i avelsdatan hur det såg ut bakom på vissa hundar och etc. Men till slut så fick jag tipset om kenneln Ghostrider's. Jag visste att pappan till valparna va otroligt snygg och väldigt populär i utställningsringarna.
Och mamman läste jag vidare om och såg att hon hade lämnat fina avkommor förut.  Mingla (tiken) är en väldigt bra arbetsglad tjej och otroligt  lättlärd. Hon "går som tåget" i skogen och är väldigt spårnoga. Hon har även fått prova på räddningssök och enligt Caroline (uppfödaren) så är hon ett väldigt vettigt ämne i den utbildningen. 

Varför jag fastnade just för denna kombination och kennel är för att jag är ute efter en arbetsglad samt en fin utställningshund! ♥ 

Här är listan som jag följer: 

Dag 1 – Berätta om din hundras - läs.
Dag 2 – Varför har du hund?
Dag 3 – Andra husdjur
Dag 4 – Renras eller blandras?
Dag 5 – Hundsport/er du tränar?
Dag 6 – Vad har hundar tävlat i?
Dag 7 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 8 – Förebilder inom hund
Dag 9 – Hur valde du kennel?
Dag 10 – En ras du skulle vilja ha
Dag 11 – En ras du inte vill ha
Dag 12 – Det här älskar hundarna
Dag 13 – Det här tycker inte hundarna om
Dag 14 – Visa en rolig bild på  hundarna
Dag 15 – Favoritminne med hundarna
Dag 16 – Tik eller hane?

Dag 17 – Mål för 2014.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar