Dag 3 – Andra husdjur

Andra husdjur. 
Joda, vi har även en katt. En sköldpadde(!)-färgad liten dam som har blandningen norsk skogskatt, ragdoll och ... (pappan va okänd) Hon har namnet Sassy. 2 år gammal. 
Namnet kommer ifrån en gammal film som jag älskade sen barnsben. Den otroliga vandringen. Spola till 0,56. Min bästa film som är bra än idag! 

Men kärt barn har många namn. Hon kallas även - sessan, kattkräk, katzen, missen. Och denna lilla kära katten är en bestämd dam. Ingen katt som ligger i knät och ska mysa, hon är mer den dära "jag-vill-va-ifred". Men är hon på kelhumör så kommer hon mer än gärna, och hon TALAR om att hon är i närheten. Hon kommer när man ropar på henne. *en hund i sitt förra liv?*

Sassy trivs väldigt bra med hundarna och backar inte för mycket. Man kan nästan se på henne att hon blundar och hoppas att det inte ska göra ont när hundarna kommer i närheten. Och är hon på lek-humör så leker hon med hundarna. Speciellt under köksbordet. Hon går runt på stolarna och "slår till" hundarna när dom springer runt. 
Nyfiken som tusan är hon också. Är vi ute på gården och pysslar, så är hon i närheten och följer gärna med och vi går lite längre än gårdsgränsen. Och en gång när husse va ute i garaget så följde katten med, men sen så är husse ganska klantig av sig och råkade stänga in henne en kväll. Gissa om någon blev lite sur och trätade på husse? ;) 

Sassy är en rolig katt, och utan henne tror jag det skulle bli tråkigt här i huset. Hon är faktist söt!

Här är listan som jag följer: 

Dag 1 – Berätta om din hundras - läs.
Dag 2 – Varför har du hund?
Dag 3 – Andra husdjur
Dag 4 – Renras eller blandras?
Dag 5 – Hundsport/er du tränar?
Dag 6 – Vad har hundar tävlat i?
Dag 7 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 8 – Förebilder inom hund
Dag 9 – Hur valde du kennel?
Dag 10 – En ras du skulle vilja ha
Dag 11 – En ras du inte vill ha
Dag 12 – Det här älskar hundarna
Dag 13 – Det här tycker inte hundarna om
Dag 14 – Visa en rolig bild på  hundarna
Dag 15 – Favoritminne med hundarna
Dag 16 – Tik eller hane?
Dag 17 – Mål för 2014

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar