Platsliggning

Hur tränar man in en bra platsliggning? Det är en fråga som jag har ställt mig själv i några dagar. Fast det beror ju alldeles på vad du har för hund.  Jag har en "avslappnad" hund på något vis, men ändå nosar runt och vill kolla om det finns något roligt eller om det finns något ätbart (retriever.) i närheten. Hoppas ni förstår vad jag menar. 

Idag provade jag en platsliggning på bruks, ensamma. Det gick väl sådär..  Jag förmodar att hon var  väldigt "störd" och okoncentrerad pga av skon hon får ha på sig. (Såret är lite öppet än, därför får skon vara på när vi är ute).  Jag gick inte så långt, stod och tittade på henne en stund. Hon började nosa (noset vill jag få bort!) och då fick jag tipset att jag ska vända mig om och gå någon meter, eller röra på armar mm, bara för att få hennes uppmärksamhet och sedan använda ordet "ligg" igen.. Ja, det funkade, och efter jag hade upprepat det 3 ggr så låg hon och titta på mig i 1 minut iallafall utan att nosa. Det känns väldigt bra! Och det som känns ännu bättre är att Maya börjar "bli av" med hältan och skärsåret är snart läkt, sko och vila i några dagar till så är vi fit-for-fight! ♥

MAYAS ÖRON! HAHA

Med lilla fröken V körde jag mest igenom fotgående och kontakt. Hon har kommit in i en såndär ålder som hon tror att hon bestämmer hur vi ska göra detta. Men icke säger matte Sara. 
Ska försöka träna mer på egen hand, då jag är mer koncentrerad och samma med hunden. Hon är duktig och håller sig nära mig när andra hundar är nära och så. Men hon "reagerar" lätt när någon annan leker/kastar föremål till sin hund. Hon är ju "bara" 8,5 månad så vi har tid på oss än!! ;) 

Mina bästa, bästa, bästa och otroligt underbara tjejer! ♥

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar