Apporteringsträning med mina hjärtan

Gårdagens apporterings-träning va helt enkelt grym med båda tjejerna!
Att det kan va så kul att träna hund alltså! :) 

Började med den dära tokiga lilla damen (Vimsa). Eftersom hon ha blivit äldre så skulle vi prova på nya saker med henne. Så igår provade vi på enkla markeringar, och att hon skulle komma in med dom till mig och hålla kvar i munnen. Så jag "tog emot" henne och inte apporten direkt liksom. S kastade, Vimsa sprang ut och letade fint och kom snabbt in tillbaka. Man såg på svansen att detta va ju skit kul! Lilla fröken V kommer bli en rolig tjej ;) 
Maya körde vi ett sök med, och sen gjorde vi lite övningar på att hon ska hålla kvar apporten i munnen och INTE släppa den vid mina fötter. Ja, hon håller i dom mer och mer.. Duktiga hund! Nu dröjer det inte förens det är dags att göra debut i apportering.. Eller....? ;) 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar