Flatcoated Retriever eller soffhund?

Jag börja med att säga att det inte gick så jätte bra igår.. Klarade av ett 3:e pris, men poängen blev mindre än förra. Ni kan se HÄR poäng och domarkritik. 

Efter gårdagens lydnadstävling så börjar jag fundera på om jag har en flatcoated retriever eller om det är en soffhund.. Ja, igår alltså. Det kändes som hon pekade finger åt mig. 
 Igår va jag inte så nervös som jag trodde att jag skulle vara. Jag kände mig ganska säker och även säker på att Maya skulle va i form, för vi har tränat på det som vi missade eller det som inte gick så bra på ifrån förra tävlingen. Så träningarna har gått superbra, vi har haft skit kul och jag har tänkt "woow, vilken hund!" liksom. Hon har varit på hugget och allt har gått skit bra! 
Men som sagt igår, det va som att vända handen. Platsliggningen gick bra, den va jag lite nervös för eftersom hon rullade sist när domaren sa "återgå".. Men igår höll hon sig! Det va jag nöjd med. Men allt annat, jag släpade henne igenom alla moment kändes det som. Hon pekade verkligen finger åt mig, och tänkte "detta kan du göra själv!!". 
Är idag lite försvånad/besviken. Allt har gått så bra, vf skulle det gå så som det gjorde igår då?! 
Men vi får väl se om det blir bättre. (Kan de ha en till mognadsperiod, Maya är 2,5 år..  Och hon skvätter till för en del saker, har gjort det nu i 2-3 månader.
Men vi ger oss inte, eller jag ger mig inte ;) Har 2 tävlingar till som jag har tänkt att vara med på, och går det inte nå bättre på dom så funderar jag på att lägga ner lydnadstävlandet iallafall. Satsa på apporteringen istället. Men vi satsar iallafall på 1 första pris iår!!! :D 

Så, har jag en flatcoated retriever eller en soffhund? Ja, det är frågan...

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar