Dålig dag igår

Hej Hej Hej.
Igår hade jag en sådan dålig dag, ingenting gick som jag ville. Och absolut inte på lydnadsplanen igår heller. Det va månadstävling på klubben, och jag tänkte. Ja, varför inte vara med liksom? :D Vi fick dra 5 moment som vi skulle göra. Vi började bra (utanför planen), och sen så bara sket sig allt. Jag gjorde appell momenten inkallning, hopp-sitt-hopp, apportering,  linförighet och platläggande. INGENTING funkade, inte ens en simpel jäkla inkallning. Inkallning är det moment som jag är 100% säker på. Men mitt i inkallningen så lägger hon sig och rullar på den nyaklippta gräset. Och sen nosar hon runt precis som att "åh, här har jag aldrig varit, måste nosa!" fast vi har varit där tusentals gånger. Det är ju våran träningsplan!? Nej hörrni, så igår va hon ganska billig en stund där. Mitt tålamod försvann skapligt snabbt när hon krånglade på alla momenten. SKulle hon krånglat på ett moment, så skulle ja inte ha brytt mig så mycket. Men men, igår va igår och idag är idag! =)

Men efter min lilla stund på bruks, åkte jag ut till sommarstugan för att hjälpa mor & far för fix där samt att vi skulle grilla lite. Mums! Tänka sig.. Att enkla hotdogs kan vara så gott när man är hungrig!? ;) 
Och när vi väl kom ut dit så va det inge del alls på Maya.. Då jävlar va det krut i damen. Jag har en flatte-tik som bestämmer lite hur hon vill tror jag. Hno ställer sig frågan: "orkar jag jobba idag..? Ja/nej". Och igår blev det ett stort nej.. Tokiga, dumma, muppiga, älskade, underbara hund. Du är bäst ändå! ♥

Idag blir det lite andra saker att göra efter jobbet. Idag blir det iväg till Degerfors för apporteringsträning, och idag är det inte vilken apport-träning som helst. Utan vatten-apportering, och det älskar ju Maya mest av allt! Hon skriker när vi kommer i närheten av en sjö.. HON SKA UT! 
Så idag kommer hon få ha det riktigt roligt. Blöt hund = lycklig hund! Fast iofs, idag kvittar det totalt vad vi gör. Det har regnat hela natten, och det regnar fortfarande (kl. är 08.00). Blöta kommer vi bli vilket som om det ska hålla på att regna såhär  ;) Fortsätter det såhär så är det bara att ta på oss regnkläder och stövlar. Det finns inge dåligt väder, bara kläder.. Eller? :) 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar