Apporteringsträning & Lydnadsträning

Idag efter jobbet så blev det lite apporteringsträning med min stora dam. Hon apporterar jätte fint, bra fart och bra grepp. Men hon fuskar och släpper den för tidigt.. Hon kommer emot mig och när hon är ca 1 meter ifrån så släpper hon den, precis som att "här får du".. Jag måste träna på att få henne att hålla fast dummiesen längre och på mitt kommando "tack" så ska hon släppa den. Någon som har nå tips på hur man tränar in det bra? =) Alltså att hon ska hålla fast.. 

-

Sen körde vi lydnadsträning. Allt sitter väldigt bra faktist, men det märks att hon löper..  Det går inte direkt fort, men hon utför momenten.. Såhär ligger vi till i Lydnadsklass 1: 

1. PLATSLIGGNING (2 min.)
- Hon ligger still i sina 2 min, men kan börja nosa. 

2. TANDVISNING 
- Inga svårigheter.. Bara så att jag har en glad hund som älskar alla. Ska få henne att sitta kvar. 

3. LINFÖRIGHET (med slakt koppel)
- Det funkar bra, men även hon kan ha krångliga dagar som det går lite som hon vill.. Men ett sätt jag har kommit på är att jag "triggar" upp henne ordentligt innan vi går ut på planen. 

4. PLATSLÄGGANDE 
- Hon lägger sig fint, och rakt. De senaste gångerna vi har tränat så har hon satt sig upp på kommando. Annars har hon lite bråttom att sätta sig upp innan mitt kommando.

5. INKALLNING 
 - Hon kommer, sätter sig fint. 

6. STÄLLANDE
- Ställer sig bra på kommando, men hon sätter sig (när jag ställer mig bredvid) innan jag hinner kommendera. Något som vi ska finslipa på. 

7. APPORTERING (utförs sittande vid förarens sida) 
- Håller i väldigt bra.

8. HOPP över hinder 
- Hoppar bra, och får 9 av 10 fint avslut.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar